فکرآورانه، رویدادی چالش محور است. به این معنا که چالش های واقعی از سوی صنایع معرفی میشوند و
محققان و متخصصان، اعم از دانشگاهیان و شرکت های دانش بینان، برای آن چالش ها راه حل ارائه میدهند.
مخاطبین این رویداد در دو گروه تقسیم می شوند:
1) صنایع که دارای مسئله حل نشده اند که در این رویداد صاحبان چالش از آنها یاد می شود. صاحبان چالش، صورت مسئله صنعتی خود را از طریق سامانه فکراورانهبه دبیرخانه ارسال می کنند. چالش آنها پس از بررسی و تایید، در معرض عموم قرار می گیرد.
2) گروه دوم همه پژوهشگران، دانشگاهیان (دانشجویان، دانش آموختگان و اعضای هیئت علمی دانشگاه ها)، مراکز تحقیقاتی، شرکتهای دانش بنیان و فناور و سایر علاقمندان و متخصین میتوانند با پینشهاد راه حل در پاسخ به چالش های صنعتی ثبت شده، در این رویداد شرکت کنند.
از این طریق اهداف زیر دنبال می شود:
تکمیل زنجیرۀ بین نیروهای متخصص و مسائل واقعی صنعت
شناخت محققان و متخصصان و توانمندی آنها در حوزههای مختلف
تقویت روحیه خودباوری در حل مسائل صنعت
تقویت اعتماد صنعت به محققان دانشگاهی
جهت دهی تحقیقات دانشگاهی به سمت حل چالش های روز صنعت
آشنایی دانشجویان با چالشهای واقعی و نحوه آماده سازی برای رسیدن به راه حل
حل معضلات موجود در صنعت
راه حل های پیشنهادی، علاوه بر داوری مستقل به صاحبان چالش نیز جهت بررسی و داوری ارسال می شوند. در صورت پذیرش راه حل پیشنهاد شده از سوی صاحبان چالش (با در نظر گرفتن امتیازهای ارزیابی)، برای توافق شیوه همکاری بین طرفین، ارتباط مستقیم بین صاحب چالش و پیشنهاد دهنده راه حل برقرار می شود.
شیوه برگزاری رویداد:
با فراخوان چالشهای هر رویداد، ابتدا متقاضیان با تکمیل فرم پیش ثبت نام، آمادگی خود را در رویداد معرفی چالش ها اعلام می کنند. سپس پاسخ دهندگان مستعد در رویداد معرفی چالشها شرکت کرده و توضیحات مبسوط صاحبان چالشها را می شوند و با پرسش و پاسخ موضوع را برای خود روشن می نمایند. ارائه دهندگان پاسخ، فرصت حدود یک ماهه دارند تا راه حل های پیشنهادی خود را تدوین نمایند. برای ارسال راه حلهای پیشنهادی، صاحبان پاسخ باید پس از ثبت نهایی (رایگان) در سامانه فکرآورانه، پاسخ خود را برای داوری ارسال نمایند. طرح های پس از داوری امتیاز دهی شده و پیشنهاد برتر اعلام خواهد شد.